Cathrine-Devida Kristiansen

Pyritt

Pyritt har også et annet navn på folkemunne. Svovelkis har mange av oss vokst opp med. Vi plukket disse steinene som glitret i gull. Steinen har også fått et annet mindre flatterende navn. Fools gold eller narregull på Norsk. De som letet etter gull brukte å bite i det glitrende metallet de fant. Hvis de ikke fikk tannmerker i det var det pyritt. Gull er som sagt mye mykere.

Pyritt balansere hormonene i kroppen og gjør det lettere for kvinner å komme gjennom menstruasjon, med at den letner plagene. Hvis det er vanskelig å sette korrekt diagnose så hjelper pyritt om du bærer den på kroppen. Den reduserer hevelser og vann i kroppen, og får feberen ned. Hvis du sliter med depresjon kan du bære pyritt i en periode, men husk å rense den ofte. Steinen er kjent for å dra smerte ut av kroppen hvis du legger den på det smertefulle stedet. Rens og lad den etterpå.

Den vakre blanke pyritten vekker opp noe i deg i løpet av sekunder. Den er svært energigivende og deler fritt sin optimistiske energi med deg. Hvis du holder på med Feng Shui er pyritt et must til din samling.

Pyritt er
en veldig beskyttende stein, og kan skjerme deg fra negative energier. Samtidig får den deg opp i en god tilstand av sol og glede. Steinen jorder deg og dermed kommer din vurderingsevne og klare mentale tilstand fram. Hvis du er akademiker eller/og grunder så kan du trenge steinens vurderingsevne og den fysiske energi den gir deg. Optimismen, klarheten og utholdenheten er nødvendig for å oppnå dine mål. For studenter kan kombinasjonen pyritt og citrin få kunnskapen til å sitte bedre. Det kan også roe eksamensnerver. Pyritt er rett og slett en stein for å oppnå dine mål.
Den øker din fysiske utholdenhet. Steinen vibrerer både i jord og ild elementet, og fjerner negativitet fra din aura.

Pyritt er en god stein for rikdom og overflod. Bær den og la den få gjøre underverker med ditt rotchakra. Når dette chakra er stabilt føler vi oss trygge, jordet, og stabil. Vi kan bruke "sunn fornuft" i livet. Dette chakraet balanserer vår økonomi så vel som våre daglige forpliktelser. Når det elementære systemet i rot fungerer godt, er den nevrale aktiviteten i våre ben og føtter sunn. Vi har også en god og avslappet seksualitet. I vårt rot chakra sitter også vekkelsen av vår Kundalini energi.
Når det første chakra er uklart føler vi oss usikre og engstelige. Vi kan også bli distre fordi vi er ujordet. Mange sliter med sin m økonomi og å få til daglige nødvendigheter. Våre materielle ting kan bli truet. Det kan også være problemeri  vårt hjem, som er vår base i det fysiske livet. Vi kan bli selvsentrerte og selvopptatte og lide av depresjon og sorg. Fysisk kan man være plaget av hemorroider, forstoppelse, isjias, eller prostata problemer. Bruk pyritt hvis du kjenner deg igjen her.

Fysisk er pyritt bra for
bein, celler, fordøyelse, feber, infeksjoner, lungesykdommer og virus.
 

Steinen vibrerer på rotchakra. Du kommuniserer lettere og mer åpent og ærlig. Sammen med en blå stein for halschakra gjør den underverker hvis du jobber med kommunikasjon. Steinen øker din selvtillitt og hjelper deg hvis du er ubesluttsom og/eller usikker. Inkaene brukte aktivt pyritt som et spådomsverktøy. Det var også en av de første steinene shamanene hadde i sin medisinpose.

Tekst Cathrine-Devida 2013